– Helga gikk akkurat som vi hadde håpet og sett for oss. Tilkoblingen natt til lørdag, eller «go-live», som det heter, gikk smertefritt, forteller lokal innføringsleder, Hege Qvenild Oustad.

– Mange skal ha æren for at dette gikk bra

Lørdags morgen kom kommunedirektør Petter Lindseth innom, og det ble feiret med kake. 

På mandag sto det igjen kake på menyen, da alle som har jobbet med innføringen var samlet til markering i kommunestyresalen.

– Egentlig skulle jeg ha delt opp denne blomsterbuketten og gitt en blomst til hver og en av dere, sa Oustad til de frammøtte.

– Det er mange som skal ha æren for at dette gikk bra, og dere har alle gjort en stor og viktig jobb, fortsatte hun, før hun hastet av sted til neste møte.

Kommandosenterperiode

For selv om den kanskje viktigste milepælen nå er passert, er ikke jobben over. Det er nå de ansatte skal ta i bruk løsningen, og vi vil oppdage eventuelle småfeil. Derfor skal vi i drøye tre uker framover vil vi jobbe ekstra tett sammen med de ansatte i Helseplattformen, i det som kalles kommandosenterperioden.

– At vi har denne perioden er en veldig viktig. Det er jo ikke sånn at vi skal slutte å snakke med dem som jobber i Helseplattformen når kommandosenterperioden er over, men at de er så tett på nå i starten er en stor trygghet både for meg og de øvrige ansatte, avslutter Oustad.

Last ned appen HelsaMi

HelsaMi er et tillegg til Helseplattformen. Det er helt frivillig og bruke, og hvis du ikke ønsker å benytte deg av appen, kan du helt fint holde kontakten med helsevesenet gjennom telefon og brev, som før. 

Nettsiden og appen HelsaMi gir deg en digital inngang til alle helsetjenester. Her kan du for eksempel sjekke legemidler, se henvisninger, se prøveresultater og bestille timer. Her kan du også ha en enkel og sikker dialog med helsetjenestene, både kommunale og sykehusene. Du kan også få tilgang som pårørende eller på vegne av egne barn.

Les mer om Helseplattformen og HelsaMi her